Festival světla láká děti i dospělé

Festival světla je velkou kulturní událostí, kde se propojuje moderní umění s novými technologiemi. Známé ulice města, ale i méně známá zákoutí, a dokonce i hladina řeky a obloha nad hlavou, se na pár večerů promění v absolutní nádheru ve světelném umění a designu.

Tyto dny se rozzáří všechny instalace a projekce, které se na festival přihlásily. Jsou to dokonale technicky i designově vytvořená umělecká díla od mistrů nejen z České republiky, ale také ze Slovenska, Německa, Finska i Japonska. Řada instalací vznikla přímo pro dané specifické místo, a tak reagují na jeho historii a atmosféru.
Digitální technologie a tradiční výroba světel vyzdobí město, které se tak díky více než stovce svítících a blikajících světel promění v živoucí nádheru, ze které nejednomu návštěvníkovi budou oči přecházet.

Mimo jiné vás čekají interaktivní projekce, světelné bubliny, nasvícené stany, obří lampy, stínohra, lampiony, osvícené PET lahve, světelné sochy a různé digitální aplikace a technologie. Nespočet venkovních světelných instalací, světelných uměleckých objektů a děl naláká návštěvníky, kteří si zde dokonce budou moci vyzkoušet svou vlastní kreativitu. Pro děti je zde připravena digitální aplikace v reálném prostředí, kde míčkem budou moci rozbíjet virtuální předměty.

A protože se do aktivity této techniky může zapojit každý, kdo by měl zájem rozšířit tento výjimečný umělecký obor, nabírají se nové posily. Kreativní centrum připravuje projekt, na kterém se můžete podílet i vy. Stačí, když budete trochu inspirativní a technicky založení. Příprava na festival není otázka pár dní či měsíců. Na tuto akci je potřeba se připravovat po celý rok.

Festival světla se odehrává na veřejném prostoru. Vždy přiláká miliony návštěvníků nejen z České republiky, ale i ze zahraničí. Na tuto show se může zdarma přijít podívat široká veřejnost, a tak doufáme, že tam nebudete chybět právě vy.